Varsinais-Suomen talouskehityksen tilannekuva näyttää alavireiseltä sekä työllisyysasteen että yritysten suhdannekehityksen näkökulmasta. Työllisyysasteen trendiluku oli vuoden toisella neljänneksellä 72,6 %, mikä oli 1,7 prosenttiyksikköä alempi kuin vuotta aiemmin. Maakunnan yritysten liikevaihto oli puolestaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä keskimäärin 2,2 % heikompi kuin vuotta aiemmin.
Työllisyysasteen heikkeneminen on jatkunut, vaikka alkuvuodesta näkyi hetkellisesti merkkejä kehityksen pysähtymisestä. Varsinais-Suomen työllisyysaste on kuitenkin yhä koko maan tilannetta parempi. Myös työllisten määrän kehitystrendi kääntyi hienoiseen laskuun. TEM:n lyhyen aikavälin työmarkkinaennusteen mukaan Suomen työllisyystilanne tulee kuitenkin paranemaan kuluvan vuoden loppupuolella. Ennusteen toteutuessa pitäisi myös Varsinais-Suomen työllisyystilanteen kehittyä parempaan suuntaan kesän jälkeen.
Yritysten liikevaihdon kehityksen painaa miinusmerkkiseksi erityisesti suurten päätoimialojen vaisu kehitys. Teollisuus ja kauppa olivat noin 3 % laskussa ja rakennusala romahti jopa 12 % edellisvuotisesta. Sen sijaan Varsinais-Suomen vahvat kärkialat kasvoivat ripeästi. Selvästi vahvinta kasvu oli lääkekehityksessä ja terveysteknologiassa sekä ICT-alalla, mutta myös luovat alat ja liike-elämän palvelut kasvoivat nopeasti. Ne eivät kuitenkaan yksistään kyenneet nostamaan koko maakunnan suhdannekehitystä kasvuun.
Lounaistiedon tilastoseurannasta löydät lisää kuvaajia työllisyyskehityksestä ja yritysten liikevaihdosta.