Tilaisuuden tavoitteena on tutustua avoimen datan merkitykseen ja mahdollisuuksiin ruokajärjestelmän muutoksen myllerryksessä. Mitä hyötyjä datan tehokkaammalla käytöllä voidaan saavuttaa ja kenelle? Tapahtuman avulla voit löytää omaan verkostoosi uusia ammattilaisia ja erilaisia näkökulmia.
Aika: Tiistai 7.6.2022 klo 10:00–12:00
Paikka: Salo IoT Campus (etäosallistuminen mahdollista)
Osoite: Joensuunkatu 7, Salo (1. krs, neuvottelutila 2009)
Ilmoittautuminen: www.lyyti.fi/reg/Avoin_data_ruokajarjestelmassa_6889
Ohjelma
10:00–10:15 Tilaisuuden avaus
Hilkka Halla Yrityssalo/VarsiFood
Antti Vasanen Varsinais-Suomen liitto/Lounaistieto
10:15–10:40 Datan arvo alkaa alkutuotannosta – mitä on älymaatalous
Erikoistutkija Liisa Pesonen, Luonnonvarakeskus
10:40–11:05 Data ruokajärjestelmässä
Kehitysjohtaja Jyrki Hyyrönmäki, Cinia Oy
11:05–11:30 Näkökulmia datan hyödyntämiseen ruokajärjestelmässä S-ryhmän perspektiivistä
Yritysarkkitehti Kai Kuikkaniemi, S-ryhmä
11:30–12:00 Kommenttipuheenvuoro ja keskustelu
Tutkimusjohtaja Aki Koponen, Turun yliopisto
Tilaisuuden järjestävät Avoimen tiedon verkosto ja VarsiFood-hanke. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. VarsiFood-hankkeen tehtävänä on etsiä ja boostata ruokainnovaatioita lisäämällä monitieteisen tutkimuksen ja yritysten vuorovaikutusta. Hanketta rahoitetaan REACT-EU-rahoituksella osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.
Lisätietoja: hilkka.halla@yrityssalo.fi ja maiju.kahara@lounaistieto.fi.